Innovationscamp 2017 er skudt igang

Igen i år har 40 erhvervsskoleelever taget turen til Bornholm for at deltage i Innovationscamp 2017. Innovationscamp er en årligt tilbagevendende begivenhed, med deltagende erhvervsskoleelever fra hele landet.

Eleverne, der er i gang med deres hovedforløb, repræsenterer en række skoler og uddannelser i hele landet. Disse går på helt almindelige erhvervsuddannelser og ved at tone Innovationscampen maritimt, får eleverne en smagsprøve på, hvad 'Det Blå Danmark' kan betyde for deres fremtid. Eleverne kommer følgende skoler: 

 • Centres of Excellence
 • Mercantec
 • NEXT
 • TEC
 • EUC - SYD
 • SOPU, København og Nordsjælland

I løbet af denne uge skal eleverne, der ikke kender hinanden på forhånd, samarbejde på tværs af uddannelserne i hold, og sammen finde en løsning på dette års brændende spørgsmål: "Hvordan kan skibet genanvendes frem for at hugge det op?". Eleverne kom ombord på Bornholmerfærgen, M/F Povl Anker, fik en rundtur ombord og fik derefter stillet opgaven. De skal forestille sig, at denne færge, der repræsenterer den type skibe der sendes til ophugning, skal hugges op, og eleverne skal nu finde en alternativ løsning. Holdene vil blandt andet bedømmes på, om deres løsning er økonomisk og miljømæssig bæredygtig samt hvilke tekniske og velfærdsteknologiske løsninger der indgår i løsningsforslaget. Samtidig vurderes også holdenes evne til at samarbejde, formidle deres idé og kreativitet. 

De endelige idéer præsenteres for dommerpanelet på fredag. Dommerpanelet består af erhvervs- og organisationsfolk fra: 

 • Færgen
 • Dansk Metal
 • PJ Diesel Engineering A/S
 • Jensen Danmark
 • Tejn Smedeforretning
 • FOA
 • Novo Nordisk
 • ”Fremtidens Maritime Håndværker”

Vi holder jer løbende opdateret på Innovationscamp 2017 og ser frem til at præsentere vindernes løsning på fredag. Følg med på Facebook på: #innovationcamp17

Innovationscamp 2017 støttes af: